Huvudstad i Norge är Oslo

Fakta Oslo

Valuta: Norsk krona (valutakod: NOK)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 550 000
Flygplatser: Oslo Airport, Moss-Rygge, Sandefjord

Fakta Norge

Kontinent: Europa
Språk: norska
Befolkning: 4,8 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 17 maj
Angränsande länder: Sverige, Finland
Yta (km2): 323 100
Internetdomän: no

Norges flagga

Oslo

Funderar du på att boka en resa till Norge? Huvudstaden Oslo är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Oslo det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Oslo behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Oslo året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Oslo.

Norge

Norge i Europa är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Oslo, som för många är resans kulturella höjdpunkt.