Huvudstad i Norfolkön är Kingston

Fakta Kingston

Valuta: Australisk dollar (valutakod: AUD)
Tidsskillnad: Tio och en halv timmar före Sverige
Flygplatser: Norfolk Island Airport
Mer om Kingston: Hemsida Kingston

Fakta Norfolkön

På engelska: Norfolk Island
Kontinent: Oceanien
Språk: engelska
Befolkning: 2 114
Nationaldag: 6 augusti
Yta (km2): 36
Internetdomän: nf

Norfolköns flagga

Kingston

Planerar du en resa till Kingston i Norfolkön? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Oceanien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Kingston så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Kingston brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Kingston är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Norfolkön

Har du bokat en resa till Norfolkön eller till Kingston och söker mer information? Läs på lite om landet och Kingston inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.