Huvudstad i Niue är Alofi

Fakta Alofi

Valuta: Nyzeeländsk dollar (valutakod: NZD)
Tidsskillnad: Tolv timmar efter Sverige
Flygplatser: Hanan Airport

Fakta Niue

Kontinent: Oceanien
Språk: engelska och niueanska
Befolkning: 1 625
Nationaldag: 2 juni
Yta (km2): 260
Internetdomän: nu

Niues flagga

Alofi

Funderar du på att boka en resa till Niue? Huvudstaden Alofi är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Alofi det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Alofi behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Alofi året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Alofi.

Niue

Ska du besöka Niue (Oceanien)? Niue är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Alofi.