Huvudstad i Nicaragua är Managua

Fakta Managua

Valuta: Cordoba (valutakod: NIO)
Tidsskillnad: Sex timmar efter Sverige
Flygplatser: Augusto C Sandino

Fakta Nicaragua

Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 5,6 miljoner
Nationaldag: 15 september
Yta (km2): 120 300
Internetdomän: ni

Nicaraguas flagga

Managua

Vill du veta mer om Managua i Nicaragua? Managua är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Managua under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Managua.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Nicaragua

Har du besökt Nicaragua? Om inte så har du något att se fram emot! Nicaragua med huvudstaden Managua är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.