Huvudstad i Nepal är Kathmandu

Fakta Kathmandu

Valuta: Nepalesisk Rupee (valutakod: NPR)
Tidsskillnad: Fyra timmar och 45 minuter före Sverige
Flygplatser: Tribhuvan Airport

Fakta Nepal

Kontinent: Asien
Språk: nepali
Befolkning: 28 miljoner
Nationaldag: 7 juli
Yta (km2): 147 200
Internetdomän: np

Nepals flagga

Kathmandu

Funderar du på att boka en resa till Nepal? Huvudstaden Kathmandu är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Kathmandu det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Kathmandu behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Kathmandu året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Kathmandu.

Nepal

Nepal i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Kathmandu, som för många är resans kulturella höjdpunkt.