Huvudstad i Nederländska Antillerna är Willemstad

Fakta Willemstad

Valuta: Antiller Gulden (valutakod: ANG)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Befolkning: 125 000
Flygplatser: Aeropuerto Hato (Curacao)
Longitude, Latitude: -68.9335, 12.1034

Fakta Nederländska Antillerna

På engelska: Netherlands Antilles
Kontinent: Nordamerika
Språk: nederländska
Befolkning: 200 000
Nationaldag: 30 april
Angränsande länder: Egna öar
Yta (km2): 800
Internetdomän: an
Longitude, Latitude: -69.0601, 12.2261

Nederländska Antillernas flagga

Willemstad

Funderar du på att boka en resa till Nederländska Antillerna? Huvudstaden Willemstad är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Willemstad det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Willemstad behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Willemstad året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Willemstad.

Nederländska Antillerna

Nederländska Antillerna i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Willemstad, som för många är resans kulturella höjdpunkt.