Huvudstad i Nederländerna är Amsterdam

Fakta Amsterdam

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 800 000
Flygplatser: Amsterdam-Schiphol Airport

Fakta Nederländerna

Kontinent: Europa
Språk: nederländska
Befolkning: 16,5 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 30 april
Angränsande länder: Belgien, Tyskland
Yta (km2): 41 500
Internetdomän: nl

Nederländernas flagga

Amsterdam

Planerar du en resa till Amsterdam i Nederländerna? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Amsterdam så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Amsterdam brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Amsterdam är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Nederländerna

Har du besökt Nederländerna? Om inte så har du något att se fram emot! Nederländerna med huvudstaden Amsterdam är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.