Huvudstad i Montenegro är Podgorica

Fakta Podgorica

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Golubovci

Fakta Montenegro

Kontinent: Europa
Språk: serbiska
Befolkning: 610 000
Nationaldag: 13 juli
Yta (km2): 13 800
Internetdomän: me

Montenegros flagga

Podgorica

Vill du veta mer om Podgorica i Montenegro? Podgorica är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Podgorica under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Podgorica.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Montenegro

Har du bokat en resa till Montenegro eller till Podgorica och söker mer information? Läs på lite om landet och Podgorica inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.