Huvudstad i Mongoliet är Ulaanbaatar

Fakta Ulaanbaatar

Valuta: Tögrög (valutakod: MNT)
Tidsskillnad: Från sju timmar till nio timmar före Sverige
Befolkning: 850 000
Flygplatser: Buyant Uhaa

Fakta Mongoliet

På engelska: Mongolia
Kontinent: Asien
Språk: mongoliska
Befolkning: 2,64 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 7 november
Angränsande länder: Ryssland, Kina
Yta (km2): 1,6 miljoner
Internetdomän: mn

Mongoliets flagga

Ulaanbaatar

Planerar du en resa till Ulaanbaatar i Mongoliet? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Ulaanbaatar så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Ulaanbaatar brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Ulaanbaatar är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Mongoliet

Mongoliet i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Ulaanbaatar, som för många är resans kulturella höjdpunkt.