Huvudstad i Moldavien är Chisinau

Varning!

UD varnar för resor till Moldavien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Chisinau

Valuta: Leu (valutakod: MDL)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Chisinau Airport

Fakta Moldavien

På engelska: Moldavia
Kontinent: Europa
Språk: rumänska
Befolkning: 3,8 miljoner
Nationaldag: 27 augusti
Yta (km2): 33 900
Internetdomän: md

Moldaviens flagga

Chisinau

Planerar du en resa till Chisinau i Moldavien? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Chisinau så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Chisinau brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Chisinau är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Moldavien

Moldavien är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Chisinau är ett givet besök under resan.