Huvudstad i Mexiko är Mexico City

Fakta Mexico City

Valuta: Mexikansk peso (valutakod: MXN)
Tidsskillnad: Från sju timmar till nio timmar efter Sverige
Befolkning: 9 miljoner exkl. förorter
Flygplatser: Mexico City - Intl Airport Juarez, Santa Lucia, Toluca

Fakta Mexiko

På engelska: Mexico
Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 107 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 16 september
Angränsande länder: USA, Belize, Guatemala
Yta (km2): 2,0 miljoner
Internetdomän: mx

Mexikos flagga

Mexico City

Vill du veta mer om Mexico City i Mexiko? Mexico City är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Mexico City under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Mexico City.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Mexiko

Ska du besöka Mexiko (Nordamerika)? Mexiko är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Mexico City.