Huvudstad i Mayotte är Dzaoudzi

Fakta Dzaoudzi

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Två timmar före Sverige
Flygplatser: Dzaoudzi Airport

Fakta Mayotte

Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 190 000
Nationaldag: 28 november
Yta (km2): 374
Internetdomän: yt

Mayottes flagga

Dzaoudzi

Funderar du på att boka en resa till Mayotte? Huvudstaden Dzaoudzi är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Dzaoudzi det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Dzaoudzi behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Dzaoudzi året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Dzaoudzi.

Mayotte

Ska du besöka Mayotte (Afrika)? Mayotte är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Dzaoudzi.