Huvudstad i Mauritius är Port Louis

Fakta Port Louis

Valuta: Mauritisk Rupie (valutakod: MUR)
Tidsskillnad: Tre timmar före Sverige
Befolkning: 160 000
Flygplatser: S. Seewoosagur Ram. Intl

Fakta Mauritius

Kontinent: Afrika
Språk: engelska, mauritiska
Befolkning: 1,27 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 14 juli
Yta (km2): 2 000
Internetdomän: mu

Mauritius flagga

Port Louis

Port Louis i Mauritius ligger i Afrika. Är du nyfiken på en weekendresa eller funderar du på att semestra lite längre tid i Port Louis? Kanske vill barnen resa hit på lovet eller funderar ni själva på en romantisk helg?

Tid för en svensexa eller möhippa? Port Louis erbjuder mängder av roliga och spännande aktiviteter! Här finns konserter, stadsvandringar, museer, nöjesparker, restauranger och kaféer. Kanske ett besök på cirkus eller på en musikal?

Tänk på att Port Louis är ett populärt resmål, inte bara för oss svenskar. Boka därför ditt hotell i god tid, så att du kan välja det bästa och mest prisvärda. Det brukar vara värt att lägga några extra kronor på att bo centralt. Tänk på att det ofta är mest prisvärt om frukosten ingår i rumspriset.

Ett besök i Port Louis kan vara ett minne för livet, så skynda långsamt och upptäck staden och dess omgivningar.

Mauritius

Ska du besöka Mauritius (Afrika)? Mauritius är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Port Louis.