Huvudstad i Mauretanien är Nouakchott

Varning!

UD varnar för resor till Mauretanien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Nouakchott

Valuta: Ouguiya (valutakod: MRO)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Nouakchott

Fakta Mauretanien

På engelska: Mauritania
Kontinent: Afrika
Språk: arabiska
Befolkning: 3,2 miljoner
Nationaldag: 28 november
Angränsande länder: Västsahara, Algeriet, Mali, Senegal
Yta (km2): 1,0 miljoner
Internetdomän: mr

Mauretaniens flagga

Nouakchott

Planerar du en resa till Nouakchott i Mauretanien? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Nouakchott så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Nouakchott brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Nouakchott är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Mauretanien

Mauretanien i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Nouakchott, som för många är resans kulturella höjdpunkt.