Huvudstad i Martinique är Fort-de-France

Fakta Fort-de-France

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Befolkning: 95 000
Flygplatser: Lamentin
Longitude, Latitude: -61.0760, 14.5997

Fakta Martinique

Kontinent: Nordamerika
Språk: franska
Befolkning: 410 000
Nationaldag: 14 juli
Angränsande länder: Egen ö
Yta (km2): 1 100
Internetdomän: mq
Longitude, Latitude: -61.0242, 14.6415

Martiniques flagga

Fort-de-France

Fort-de-France är huvudstad i Martinique, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Fort-de-France. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Fort-de-France. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Fort-de-France. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Fort-de-France, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Martinique

Martinique i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Fort-de-France, som för många är resans kulturella höjdpunkt.