Huvudstad i Malta är Valletta

Fakta Valletta

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 7000
Flygplatser: Luqa Airport

Fakta Malta

Kontinent: Europa
Språk: engelska
Befolkning: 410 000
Statsskick: republik
Nationaldag: 21 september
Yta (km2): 316
Internetdomän: mt

Maltas flagga

Valletta

Planerar du en resa till Valletta i Malta? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Valletta så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Valletta brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Valletta är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Malta

Ska du besöka Malta (Europa)? Malta är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Valletta.