Huvudstad i Maldiverna är Malé

Fakta Malé

Valuta: Rufiyah (valutakod: MVR)
Tidsskillnad: Fyra timmar före Sverige
Befolkning: 90 000
Flygplatser: Male International

Fakta Maldiverna

På engelska: Maldives
Kontinent: Asien
Språk: dhivehi
Befolkning: 310 000
Statsskick: republik
Nationaldag: 26 juli
Yta (km2): 298
Internetdomän: mv

Maldivernas flagga

Malé

Planerar du en resa till Malé i Maldiverna? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Malé så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Malé brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Malé är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Maldiverna

Ska du besöka Maldiverna (Asien)? Maldiverna är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Malé.