Huvudstad i Malaysia är Kuala Lumpur

Varning!

UD varnar för resor till Malaysia!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Kuala Lumpur

Valuta: Ringgit (valutakod: MYR)
Tidsskillnad: Sju timmar före Sverige
Befolkning: 1,5 miljoner
Flygplatser: Kuala Lumpur Intl

Fakta Malaysia

Kontinent: Asien
Språk: malajiska
Befolkning: 28 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 31 augusti
Angränsande länder: Thailand, Singapore
Yta (km2): 329 800
Internetdomän: my

Malaysias flagga

Kuala Lumpur

Funderar du på att boka en resa till Malaysia? Huvudstaden Kuala Lumpur är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Kuala Lumpur det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Kuala Lumpur behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Kuala Lumpur året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Kuala Lumpur.

Malaysia

Ska du besöka Malaysia (Asien)? Malaysia är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Kuala Lumpur.