Huvudstad i Macao är Macau

Fakta Macau

Valuta: Pataca (valutakod: MOP)
Tidsskillnad: Sju timmar före Sverige
Befolkning: 525 000
Flygplatser: Macau Airport

Fakta Macao

På engelska: Macau
Kontinent: Asien
Språk: portugisiska och mandarin
Befolkning: 550 000
Nationaldag: 10 januari
Angränsande länder: Kina
Yta (km2): 29
Internetdomän: mo

Macaos flagga

Macau

Vill du veta mer om Macau i Macao? Macau är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Macau under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Macau.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Macao

Macao i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Macau, som för många är resans kulturella höjdpunkt.