Huvudstad i Luxemburg är Luxemburg

Fakta Luxemburg

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 77 000
Flygplatser: Luxembourg Airport

Fakta Luxemburg

På engelska: Luxembourg
Kontinent: Europa
Språk: franska och tyska
Befolkning: 480 000
Statsskick: monarki
Nationaldag: 23 juni
Angränsande länder: Frankrike, Belgien, Tyskland
Yta (km2): 2 600
Internetdomän: lu

Luxemburgs flagga

Luxemburg

Funderar du på att boka en resa till Luxemburg? Huvudstaden Luxemburg är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Luxemburg det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Luxemburg behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Luxemburg året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Luxemburg.

Luxemburg

Ska du besöka Luxemburg (Europa)? Luxemburg är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Luxemburg.