Huvudstad i Liechtenstein är Vaduz

Fakta Vaduz

Valuta: Schweizerfranc (valutakod: CHF)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Vaduz
Mer om Vaduz: Hemsida Vaduz

Fakta Liechtenstein

Kontinent: Europa
Språk: tyska
Befolkning: 35 322
Nationaldag: 15 augusti
Yta (km2): 160
Internetdomän: li

Liechtensteins flagga

Vaduz

Funderar du på att boka en resa till Liechtenstein? Huvudstaden Vaduz är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Vaduz det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Vaduz behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Vaduz året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Vaduz.

Liechtenstein

Har du besökt Liechtenstein? Om inte så har du något att se fram emot! Liechtenstein med huvudstaden Vaduz är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.