Huvudstad i Libyen är Tripoli

Varning!

UD varnar för resor till Libyen!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Tripoli

Valuta: Libysk dinar (valutakod: LYD)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Tripoli International

Fakta Libyen

På engelska: Libya
Kontinent: Afrika
Språk: arabiska
Befolkning: 6,2 miljoner
Nationaldag: 9 januari
Yta (km2): 1,8 miljoner
Internetdomän: ly

Libyens flagga

Tripoli

Planerar du en resa till Tripoli i Libyen? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Tripoli så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Tripoli brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Tripoli är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Libyen

Ska du besöka Libyen (Afrika)? Libyen är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Tripoli.