Huvudstad i Liberia är Monrovia

Fakta Monrovia

Valuta: Liberiansk dollar (valutakod: LRD)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Flygplatser: Sprigg Payne, Roberts International

Fakta Liberia

Kontinent: Afrika
Språk: engelska
Befolkning: 3,8 miljoner
Nationaldag: 26 juli
Yta (km2): 111 400
Internetdomän: lr

Liberias flagga

Monrovia

Planerar du en resa till Monrovia i Liberia? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Monrovia så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Monrovia brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Monrovia är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Liberia

Liberia i Afrika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Monrovia, som för många är resans kulturella höjdpunkt.