Huvudstad i Libanon är Beirut

Fakta Beirut

Valuta: Libanesiskt pund (valutakod: LBP)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Rafik Hariri International

Fakta Libanon

På engelska: Lebanon
Kontinent: Asien
Språk: arabiska
Befolkning: 4,1 miljoner
Nationaldag: 22 november
Yta (km2): 10 400
Internetdomän: lb

Libanons flagga

Beirut

Vill du veta mer om Beirut i Libanon? Beirut är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Beirut under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Beirut.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Libanon

Libanon är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Beirut är ett givet besök under resan.