Huvudstad i Lettland är Riga

Fakta Riga

Valuta: Lats (valutakod: LVL)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 750 000
Flygplatser: Riga Airport

Fakta Lettland

På engelska: Latvia
Kontinent: Europa
Språk: lettiska och ryska
Befolkning: 2,28 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 18 september
Angränsande länder: Estland, Ryssland, Vitryssland, Litauen
Yta (km2): 64 600
Internetdomän: lt

Lettlands flagga

Riga

Planerar du en resa till Riga i Lettland? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Europa man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Riga så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Riga brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Riga är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Lettland

Ska du besöka Lettland (Europa)? Lettland är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Riga.