Huvudstad i Lesotho är Maseru

Fakta Maseru

Valuta: Loti (valutakod: LSL)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Flygplatser: Moshoeshoe International

Fakta Lesotho

Kontinent: Afrika
Språk: sotho och engelska
Befolkning: 2,02 miljoner
Nationaldag: 10 april
Yta (km2): 30 400
Internetdomän: ls

Lesothos flagga

Maseru

Funderar du på att boka en resa till Lesotho? Huvudstaden Maseru är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Maseru det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Maseru behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Maseru året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Maseru.

Lesotho

Ska du besöka Lesotho (Afrika)? Lesotho är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Maseru.