Huvudstad i Laos är Vientiane

Fakta Vientiane

Valuta: Kip (valutakod: LAK)
Tidsskillnad: Sex timmar före Sverige
Befolkning: 650 000
Flygplatser: Wattay

Fakta Laos

Kontinent: Asien
Språk: lao
Befolkning: 5,9 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 12 februari
Angränsande länder: Thailand, Kambodja, Kina, Vietnam, Myanmar (Burma)
Yta (km2): 236 800
Internetdomän: la

Laos flagga

Vientiane

Funderar du på att boka en resa till Laos? Huvudstaden Vientiane är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Vientiane det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Vientiane behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Vientiane året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Vientiane.

Laos

Laos är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Vientiane är ett givet besök under resan.