Huvudstad i Kuba är Havanna

Fakta Havanna

På engelska: Havana
Valuta: peso (valutakod: CUP)
Tidsskillnad: Fem timmar efter Sverige
Befolkning: 2,3 miljoner
Flygplatser: Jose Marti International

Fakta Kuba

På engelska: Cuba
Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 11,3 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 26 juli
Angränsande länder: Egen ö
Yta (km2): 109 900
Internetdomän: cu

Kubas flagga

Havanna

Havanna är huvudstad i Kuba, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Havanna. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Havanna. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Havanna. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Havanna, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Kuba

Ska du besöka Kuba (Nordamerika)? Kuba är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Havanna.