Huvudstad i Kroatien är Zagreb

Fakta Zagreb

Valuta: Kuna (valutakod: HRK)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 700 000
Flygplatser: Pleso Airport
Longitude, Latitude: 15.9605, 45.7970

Fakta Kroatien

På engelska: Croatia
Kontinent: Europa
Språk: kroatiska
Befolkning: 4,6 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 25 juni
Angränsande länder: Slovenien, Ungern, Serbien, Bosnien och Hercegovina
Yta (km2): 56 500
Internetdomän: hr
Longitude, Latitude: 16.4612, 44.4662

Kroatiens flagga

Zagreb

Zagreb är huvudstad i Kroatien, Europa. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Zagreb. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Zagreb. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Zagreb. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Zagreb, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Kroatien

Kroatien i Europa är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Zagreb, som för många är resans kulturella höjdpunkt.