Huvudstad i Kosovo är Pristina

Fakta Pristina

På engelska: Pristina
Valuta: Euro
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Befolkning: 145 149
Flygplatser: Prishtina International Airport

Fakta Kosovo

På engelska: Kosovo
Kontinent: Europa
Språk: albanska och serbiska
Befolkning: 1,81 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 17 februari

Kosovos flagga

Pristina

Funderar du på att boka en resa till Kosovo? Huvudstaden Pristina är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Pristina det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Pristina behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Pristina året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Pristina.

Kosovo

Har du besökt Kosovo? Om inte så har du något att se fram emot! Kosovo med huvudstaden Pristina är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.