Huvudstad i Kongo-Kinshasa är Kinshasa

Fakta Kinshasa

Valuta: Kongolesisk franc (valutakod: CDF)
Tidsskillnad: Från ingen tidskillnad till en timme före Sverige
Flygplatser: N'Djili Airport
Longitude, Latitude: 15.3271, -4.3369

Fakta Kongo-Kinshasa

På engelska: Democratic Republic of the Congo
Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 63 miljoner
Nationaldag: 30 juni
Yta (km2): 2,3 miljoner
Internetdomän: cd
Longitude, Latitude: 21.7587, -4.0383

Kongo-Kinshasas flagga

Kinshasa

Planerar du en resa till Kinshasa i Kongo-Kinshasa? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Afrika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Kinshasa så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Kinshasa brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Kinshasa är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Kongo-Kinshasa

Kongo-Kinshasa är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden Kinshasa är ett givet besök under resan.