Huvudstad i Kongo-Brazzaville är Brazzaville

Fakta Brazzaville

Valuta: CFA-franc (valutakod: XAF)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Maya Maya Airport
Longitude, Latitude: 15.2662, -4.2767

Fakta Kongo-Brazzaville

På engelska: Republic of the Congo
Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 3,8 miljoner
Nationaldag: 15 augusti
Yta (km2): 342 000
Internetdomän: cg
Longitude, Latitude: 15.8277, -0.2280

Kongo-Brazzavilles flagga

Brazzaville

Funderar du på att boka en resa till Kongo-Brazzaville? Huvudstaden Brazzaville är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Brazzaville det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Brazzaville behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Brazzaville året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Brazzaville.

Kongo-Brazzaville

Har du bokat en resa till Kongo-Brazzaville eller till Brazzaville och söker mer information? Läs på lite om landet och Brazzaville inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.