Huvudstad i Komorerna är Moroni

Fakta Moroni

Valuta: Komoransk franc (valutakod: KMF)
Tidsskillnad: Tre timmar före Sverige
Flygplatser: Iconi, Hahaya Aeroport International
Longitude, Latitude: 43.2412, -11.7004

Fakta Komorerna

På engelska: Comoros
Kontinent: Afrika
Språk: franska
Befolkning: 700 000
Nationaldag: 7 juni
Yta (km2): 2 200
Internetdomän: km
Longitude, Latitude: 43.8722, -11.8750

Komorernas flagga

Moroni

Funderar du på att boka en resa till Komorerna? Huvudstaden Moroni är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Moroni det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Moroni behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Moroni året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Moroni.

Komorerna

Har du besökt Komorerna? Om inte så har du något att se fram emot! Komorerna med huvudstaden Moroni är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.