Huvudstad i Kokosöarna är West Island

Fakta West Island

Valuta: Australisk dollar (valutakod: AUD)
Tidsskillnad: Fem och en halv timmar före Sverige
Befolkning: ca 120
Flygplatser: Cocos Islands Airport
Järnvägsstationer: Kokosöarna har ingen järnväg
Longitude, Latitude: 96.8710, -12.1642

Fakta Kokosöarna

På engelska: Cocos (Keeling) Islands
Kontinent: Asien
Språk: engelska
Befolkning: 600
Statsskick: federal konstitutionell monarki
Nationaldag: 20 mars
Angränsande länder: Egen ö
Yta (km2): 14
Internetdomän: cc
Longitude, Latitude: 96.8710, -12.1642

Kokosöarnas flagga

West Island

West Island är huvudstad i Kokosöarna, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka West Island. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker West Island. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i West Island. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i West Island, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Kokosöarna

Kokosöarna är ett spännande land att besöka! Gästvänliga invånare, härlig natur och ett kulturellt arv som måste upptäckas. Huvudstaden West Island är ett givet besök under resan.