Huvudstad i Kina är Peking

Fakta Peking

På engelska: Beijing
Valuta: Yuan (valutakod: CNY)
Tidsskillnad: Sju timmar före Sverige
Befolkning: 7,5 miljoner (exkl. förorter)
Flygplatser: Capital Airport (Beijing)

Fakta Kina

På engelska: China
Kontinent: Asien
Språk: kinesiska
Befolkning: 1 324 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 10 januari
Angränsande länder: Ryssland, Mongoliet, Vietnam, Laos, Burma, Indien, Bhutan, Nepal, Pakistan, Afghanistan, Tadzjikistan, Kirgizistan, Kazakstan, Nordkorea
Yta (km2): 9,6 miljoner
Internetdomän: cn

Kinas flagga

Peking

Planerar du en resa till Peking i Kina? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Peking så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Peking brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Peking är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Kina

Kina i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Peking, som för många är resans kulturella höjdpunkt.