Huvudstad i Kazakstan är Astana

Fakta Astana

Valuta: Tenge (valutakod: KZT)
Tidsskillnad: Från tre timmar till fem timmar före Sverige
Flygplatser: Astana Airport

Fakta Kazakstan

På engelska: Kazakhstan
Kontinent: Asien
Språk: ryska
Befolkning: 15,5 miljoner
Nationaldag: 25 oktober
Yta (km2): 2,7 miljoner
Internetdomän: kz

Kazakstans flagga

Astana

Funderar du på att boka en resa till Kazakstan? Huvudstaden Astana är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Astana det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Astana behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Astana året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Astana.

Kazakstan

Ska du besöka Kazakstan (Asien)? Kazakstan är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Astana.