Huvudstad i Kap Verde är Praia

Fakta Praia

Valuta: Escudo (valutakod: CVE)
Tidsskillnad: Två timmar efter Sverige
Flygplatser: Francisco Mendes

Fakta Kap Verde

På engelska: Cape Verde
Kontinent: Afrika
Språk: portugisiska
Befolkning: 550 000
Nationaldag: 9 december
Angränsande länder: Egna öar
Yta (km2): 4 000
Internetdomän: cv

Kap Verdes flagga

Praia

Praia är huvudstad i Kap Verde, Afrika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Praia. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Praia. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Praia. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Praia, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Kap Verde

Ska du besöka Kap Verde (Afrika)? Kap Verde är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Praia.