Huvudstad i Kamerun är Yaoundé

Varning!

UD varnar för resor till Kamerun!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Yaoundé

Valuta: CFA-Fanc (valutakod: XAF)
Tidsskillnad: Ingen jämfört med Sverige
Flygplatser: Yaounde Airport

Fakta Kamerun

På engelska: Cameroon
Kontinent: Afrika
Språk: franska och engelska
Befolkning: 18,6 miljoner
Nationaldag: 20 maj
Yta (km2): 475 400
Internetdomän: cm

Kameruns flagga

Yaoundé

Yaoundé är huvudstad i Kamerun, Afrika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Yaoundé. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Yaoundé. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Yaoundé. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Yaoundé, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Kamerun

Har du besökt Kamerun? Om inte så har du något att se fram emot! Kamerun med huvudstaden Yaoundé är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.