Huvudstad i Jordanien är Amman

Varning!

UD varnar för resor till Jordanien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Amman

Valuta: Jordansk dinar (valutakod: JOD)
Tidsskillnad: En timme före Sverige
Befolkning: 600 000
Flygplatser: Queen Alia International
Longitude, Latitude: 35.9349, 31.9394

Fakta Jordanien

På engelska: Jordan
Kontinent: Asien
Språk: arabiska
Befolkning: 6,0 miljoner
Statsskick: monarki
Nationaldag: 25 maj
Yta (km2): 89 300
Internetdomän: jo
Longitude, Latitude: 36.2384, 30.5852

Jordaniens flagga

Amman

Planerar du en resa till Amman i Jordanien? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Amman så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Amman brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Amman är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Jordanien

Jordanien i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Amman, som för många är resans kulturella höjdpunkt.