Huvudstad i Japan är Tokyo

Fakta Tokyo

Valuta: Yen (valutakod: JPY)
Tidsskillnad: åtta timmar före Sverige
Befolkning: 8,3 miljoner (exkl. förorter)
Flygplatser: Narita Airport, Haneda Airport
Longitude, Latitude: 139.6823, 35.6785

Fakta Japan

Kontinent: Asien
Språk: japanska
Befolkning: 128 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 23 december
Yta (km2): 377 900
Internetdomän: jp
Longitude, Latitude: 138.2529, 36.2048

Japans flagga

Tokyo

Funderar du på att boka en resa till Japan? Huvudstaden Tokyo är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Tokyo det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Tokyo behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Tokyo året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Tokyo.

Japan

Japan i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Tokyo, som för många är resans kulturella höjdpunkt.