Huvudstad i Jamaica är Kingston

Fakta Kingston

Valuta: Jamaicansk dollar (valutakod: JMD)
Tidsskillnad: Sex timmar efter Sverige
Flygplatser: Norman Manley Airport, Tinson
Longitude, Latitude: -84.5104, 35.8685

Fakta Jamaica

Kontinent: Nordamerika
Språk: engelska
Befolkning: 2,72 miljoner
Nationaldag: Första måndagen i augusti
Angränsande länder: Egen ö
Yta (km2): 11 000
Internetdomän: jm
Longitude, Latitude: -77.2975, 18.1096

Jamaicas flagga

Kingston

Planerar du en resa till Kingston i Jamaica? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Nordamerika man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Kingston så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Kingston brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Kingston är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Jamaica

Har du besökt Jamaica? Om inte så har du något att se fram emot! Jamaica med huvudstaden Kingston är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.