Huvudstad i Island är Reykjavík

Fakta Reykjavík

Valuta: Isländsk krona (valutakod: ISK)
Tidsskillnad: Tre timmar efter Sverige
Befolkning: 115 000
Flygplatser: Keflavik International, Reykjavik Domestic
Longitude, Latitude: -21.8952, 64.1353

Fakta Island

På engelska: Iceland
Kontinent: Europa
Språk: isländska
Befolkning: 320 000
Statsskick: republik
Nationaldag: 17 juni
Angränsande länder: Egen ö
Yta (km2): 103 000
Internetdomän: is
Longitude, Latitude: -19.0208, 64.9631

Islands flagga

Reykjavík

Vill du veta mer om Reykjavík i Island? Reykjavík är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Reykjavík under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Reykjavík.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Island

Ska du besöka Island (Europa)? Island är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Reykjavík.