Huvudstad i Irland är Dublin

Fakta Dublin

Valuta: Euro (valutakod: EUR)
Tidsskillnad: En timme efter Sverige
Befolkning: 1 miljon
Flygplatser: Dublin Airport
Longitude, Latitude: -6.2675, 53.3441
Mer om Dublin: Hemsida Dublin

Fakta Irland

På engelska: Ireland
Kontinent: Europa
Språk: engelska och iriska
Befolkning: 4,4 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 17 mars
Angränsande länder: Storbritannien
Yta (km2): 70 300
Internetdomän: ie
Longitude, Latitude: -8.2439, 53.4129

Irlands flagga

Dublin

Funderar du på att boka en resa till Irland? Huvudstaden Dublin är en given plats att besöka. Även om landets natur och landsbygd, samt övriga städer, är charmerande, vackra och spännande, så är det ändå i Dublin det händer!

Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen. Ett besök i Dublin behöver inte vara dyrt. Planera det i god tid, boka flyg, hotell och hyrbil ett par månader i förväg och tänk på att storhelger som jul och påsk ofta innebär avsevärt högre priser.

Du kan besöka Dublin året om, även om sommarhalvåret ofta innebär fler turister. Vissa trivs i större folkvimmel, vill njuta av gatulivet och de många öppna sevärdheterna, medan andra hellre upptäcker staden i lite lugnare tempo under övriga året. Välj den årstid som passar dig bäst så kommer du få uppleva härliga Dublin.

Irland

Har du bokat en resa till Irland eller till Dublin och söker mer information? Läs på lite om landet och Dublin inför avresan, så kommer du förmodligen uppskatta resan ännu mer.