Huvudstad i Iran är Teheran

Varning!

UD varnar för resor till Iran!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Teheran

Valuta: Iransk Rial (valutakod: IRR)
Tidsskillnad: Två och en halv timmar före Sverige
Befolkning: 7,4 miljoner
Flygplatser: Mehrabad Airport
Longitude, Latitude: 51.4358, 35.7061

Fakta Iran

Kontinent: Asien
Språk: persiska
Befolkning: 71 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 4 januari
Angränsande länder: Irak, Turkiet, Azerbajdzjan, Armenien, Turkmenistan, Pakistan, Afghanistan
Yta (km2): 1,7 miljoner
Internetdomän: ir
Longitude, Latitude: 53.6880, 32.4279

Irans flagga

Teheran

Vill du veta mer om Teheran i Iran? Teheran är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Teheran under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Teheran.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Iran

Iran i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Teheran, som för många är resans kulturella höjdpunkt.