Huvudstad i Irak är Bagdad

Varning!

UD varnar för resor till Irak!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Bagdad

På engelska: Baghdad
Valuta: Irakisk dinar (valutakod: IQD)
Tidsskillnad: Två timmar före Sverige
Befolkning: 5,8 miljoner
Flygplatser: Baghdad Intl
Longitude, Latitude: 44.3922, 33.3157

Fakta Irak

På engelska: Iraq
Kontinent: Asien
Språk: arabiska
Befolkning: 29 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 17 juli
Angränsande länder: Saudiarabien, Kuwait, Jordanien, Syrien, Turkiet, Iran
Yta (km2): 438 300
Internetdomän: iq
Longitude, Latitude: 43.6793, 33.2232

Iraks flagga

Bagdad

Bagdad är huvudstad i Irak, Asien. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Bagdad. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Bagdad. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Bagdad. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Bagdad, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Irak

Irak i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Bagdad, som för många är resans kulturella höjdpunkt.