Huvudstad i Indien är New Delhi

Varning!

UD varnar för resor till Indien!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta New Delhi

Valuta: Rupie (valutakod: INR)
Tidsskillnad: Fyra och en halv timmar före Sverige
Befolkning: 330 000 (exkl. förorter)
Flygplatser: Indira Gandhi International
Longitude, Latitude: 77.2250, 28.6353

Fakta Indien

På engelska: India
Kontinent: Asien
Språk: hindi och engelska
Befolkning: 1 132 miljoner
Statsskick: republik
Nationaldag: 26 januari
Yta (km2): 3,3 miljoner
Internetdomän: in
Longitude, Latitude: 78.9629, 20.5937

Indiens flagga

New Delhi

Vill du veta mer om New Delhi i Indien? New Delhi är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till New Delhi under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka New Delhi.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Indien

Indien i Asien är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i New Delhi, som för många är resans kulturella höjdpunkt.