Huvudstad i Hongkong är Hongkong

Fakta Hongkong

Valuta: dollar (valutakod: HKD)
Tidsskillnad: Sju timmar före Sverige
Flygplatser: Hong Kong Intl

Fakta Hongkong

Kontinent: Asien
Språk: mandarin, kantonesiska och engelska
Nationaldag: 0

Hongkongs flagga

Hongkong

Planerar du en resa till Hongkong i Hongkong? Här finner du mycket bra fakta inför ditt besök. Den som är lite påläst om staden som besöks uppskattar den ofta lite extra. Att veta om staden och landet, men även om den Asien man besöker brukar även hjälpa till vid flygbokning och hotellbokning.

Det finns flera flygplatser i närheten av Hongkong så välj den som ligger närmast till beroende på var i staden du vill bo. Lite kunskap om olika områden i Hongkong brukar hjälpa till vid hotellvalet. En karta är också bra att ha till hands.

Hongkong är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Hongkong

Har du besökt Hongkong? Om inte så har du något att se fram emot! Hongkong med huvudstaden Hongkong är värda ett besök, oavsett vilken tid på året du vill resa. Varje årstid har sin charm.