Huvudstad i Honduras är Tegucigalpa

Fakta Tegucigalpa

Valuta: Lempria (valutakod: HNL)
Tidsskillnad: Sju timmar efter Sverige
Flygplatser: Toncontin

Fakta Honduras

Kontinent: Nordamerika
Språk: spanska
Befolkning: 7,1 miljoner
Nationaldag: 15 september
Yta (km2): 112 100
Internetdomän: hn

Honduras flagga

Tegucigalpa

Vill du veta mer om Tegucigalpa i Honduras? Tegucigalpa är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Tegucigalpa under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Tegucigalpa.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Honduras

Honduras i Nordamerika är ett fantastiskt land. Mysiga små städer, vacker natur och ett färgrikt folk bidrar till en härlig resa. Missa inte ett besök i Tegucigalpa, som för många är resans kulturella höjdpunkt.