Huvudstad i Haiti är Port-au-Prince

Varning!

UD varnar för resor till Haiti!
Läs mer på UD:s hemsida

Fakta Port-au-Prince

Valuta: Gourde (valutakod: HTG)
Tidsskillnad: Sex timmar efter Sverige
Flygplatser: Mais Gate Airport
Longitude, Latitude: -72.3288, 18.5392

Fakta Haiti

Kontinent: Nordamerika
Språk: franska
Befolkning: 9,6 miljoner
Nationaldag: 1 januari
Yta (km2): 27 800
Internetdomän: ht
Longitude, Latitude: -72.2852, 18.9712

Haitis flagga

Port-au-Prince

Port-au-Prince är huvudstad i Haiti, Nordamerika. Det är en trevlig stad att semestra i, vare sig du väljer att resa hit på weekendresa, som stopp på en längre resa eller för att stanna en vecka.

Det är alltid passande att besöka Port-au-Prince. Varje årstid har sin karaktär och du kommer uppleva mycket oavsett när du besöker Port-au-Prince. Klä dig efter årstid så kommer du att trivas.

Oavsett om du är intresserad av sightseeing, god mat, spännande stadsvandringar eller historiens vingslag kommer du få ditt lystmäte stillat i Port-au-Prince. Guida dig själv genom att köpa en resehandbok eller anslut till en organiserad tur av staden.

Strosa längs boulevarder, snedda genom gränder och sitt på ett kafé och beskåda folklivet. Det händer alltid mycket i Port-au-Prince, så stanna åtminstone ett par dagar för att njuta av stadens vimmel och atmosfär.

Haiti

Ska du besöka Haiti (Nordamerika)? Haiti är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Port-au-Prince.