Huvudstad i Guyana är Georgetown

Fakta Georgetown

Valuta: dollar (valutakod: GYD)
Tidsskillnad: Tre timmar efter Sverige
Flygplatser: Cheddi Jagan Int

Fakta Guyana

Kontinent: Sydamerika
Språk: engelska
Befolkning: 750 000
Nationaldag: 23 februari
Yta (km2): 215 000
Internetdomän: gy

Guyanas flagga

Georgetown

Vill du veta mer om Georgetown i Guyana? Georgetown är en trevlig huvudstad att besöka, så om du inte varit här rekommenderas en visit. Res hit året om. Sommarhalvåret innebär givetvis ofta ett stort antal turister, så förlägg gärna din resa till Georgetown under hösten, vintern eller våren. Höstlovet, jullovet, sportlovet eller påsklovet är perfekta för en storstadsresa, vare sig ni endast har ett par dagar eller en hel vecka att upptäcka Georgetown.

Köp en flygbiljett, boka ett hotellrum och komplettera med en hyrbil om ni vill upptäcka omgivningarna. En billig flygbiljett med ett lågprisbolag och ett billigt hotellrum bör du boka i god tid för bästa priset. Skollov och semestertider innebär ofta högre priser, så planera i förväg. En hyrbil brukar man kunna boka ganska nära inpå avresa. Tänk på att välja en hyrbilsleverantör med lägsta-pris-garanti.

Guyana

Ska du besöka Guyana (Sydamerika)? Guyana är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet. Kombinera gärna med ett besök i Georgetown.